Waarom uw houtwerk laten reinigen?

Schoon houtwerk en/of kunststof rondom u woning of bedrijfspand is niet alleen goed voor de uitstraling, maar ook essentieel voor de levensduur. Het krijgt door de jaren heen veel te verduren. Zo wordt het veel blootgesteld aan zonlicht, neerslag, vervuiling, beesten en insecten. Al deze elementen tasten op lange termijn niet alleen uw verflaag aan maar ook het hout zelf, onderhoud is dus essentieel als u op lange termijn geld wilt besparen.

Levensduur verlengen.

De verf verliest zijn natuurlijke glans en begint te barsten. In deze barstjes loopt water onder de verflaag waardoor er houtrot ontstaat. Door het houtwerk regelmatig schoon te maken en dan ook schoon te houden zorg je ervoor dat het schilderwerk en dus ook uw houtwerk goed onderhouden blijft. Dat betekent dus ook dat de schilder minder vaak langs hoeft te komen en hiermee bespaar je een hoop geld.

Ook adviseren wij om eens in de zoveel tijd na het wassen van het houtwerk de verflaag te voorzien van een dun laagje was. Dit zorgt ervoor dat het vuil minder hecht en de afwatering beter is, dit bevorderd de levensduur.

Invloed van het weer.

Nog even dit, weet je dat de zuid- en westkant van uw huis meer beïnvloed wordt door het weer? Dit komt omdat hier de meeste wind, regen en zon op staat. Op deze plekken heeft het houtwerk/kunststof daarom extra aandacht nodig. De UV-straling die van de zon komt heeft grote invloed op donker geschilderde plekken, deze kleuren worden veel warmer. Dit is simpel te checken door het temperatuurverschil te voelen op licht of donker geschilderde plekken. De donkere geschilderde plekken houden langer warmte vast waardoor de kans op scheuren toeneemt.

Materialen.

Wij van Schoon Achterhoek gebruiken uitsluitend professionele materialen voor het reinigen van uw houtwerk. Zo maken wij gebruik van speciaal osmose water, milieuvriendelijke producten en zorgen wij ervoor dat er geen agressieve middelen zoals chloor of bleek worden gebruikt.

Dakgoot reinigen

Kies voor Schoon Achterhoek als het écht schoon moet.

  • Team van jonge professionals

  • Korte en directe communicatie

  • Jarenlange ervaring

  • Breed dienstenpakket

  • Flexibel, er is veel mogelijk in overleg

  • Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Neem vrijblijvend contact op. Wij staan voor u klaar!

Wij reinigen houtwerk in de gehele Achterhoek.

Afspraak maken of meer informatie?

Voor een gerichte prijsindicatie ontvangen wij graag foto's van hetgeen dat u gereinigd wilt hebben, foto's kunnen worden gestuurd per WhatsApp naar: 06-181 281 88

Andere Schoon diensten.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Wij reinigen professioneel en veilig jouw zonnepanelen.

Dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Dakgoten weer helemaal vrij van blad en mos.

Glasbewassing

Glasbewassing

Een streepvrij en glanzend resultaat.