Welkom bij Schoon Schoorsteenvegers

Bij Schoon Schoorsteenvegers ben je aan het juiste adres als je de brandveiligheid van jouw huis wil verbeteren, of als u andere problemen heeft met uw schoorsteen.

Er is niks beters dan in de wintermaanden de houtkachel of openhaard aan te steken. De warmte die ervan af komt zorgt voor een fijne sfeer in huis. Een schoorsteenveger zorgt ervoor dat je zonder risico’s kunt blijven genieten van het vuurtje in jouw huis. Daarnaast zitten er ook een aantal voordelen aan het periodiek laten reinigen van de schoorsteen.

Waarom schoorsteen vegen?

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes gaan zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Er zijn meerdere vormen van roet. Fijne vlok, glansroet, nat roet, hard roet. Glans, nat en hard roet vormen een zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ca. 630 graden (hier zit u snel aan wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag spontaan in brand en is schoorsteenbrand een feit.

Schoorsteenveger in uw regio

Schoon Schoorsteenvegers is dé schoorsteenveger in de regio Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Lichtenvoorde. Woont u elders in de Achterhoek? Geen probleem.. wij komen graag naar u toe.
Omdat wij een vaste prijs rekenen, en geen voorrijkosten, weet u bij ons altijd voor af waar je aan toe bent. Wij voorzien u na de werkzaamheden direct van een veegbewijs. Bij het gros van de verzekeringsmaatschappijen dient u na een schoorsteenbrand aan kunnen tonen dat de schoorsteen wel geveegd was. Dit kunt u het beste checken door de polisvoorwaarden van uw brandverzekering te lezen.
Daarnaast hebben wij ook mogelijkheden voor een jaarlijkse reiniging van uw schoorsteen. Bij Schoon Schoorsteenvegers ben je aan het juiste adres als je problemen hebt met je schoorsteen of wanneer je de brandveiligheid van jouw huis wil verbeteren.

Hoe vaak moet u uw schoorsteen laten vegen?

Dit hangt er van af hoe vaak er gestookt wordt, de vochtigheid van het hout en met het stookgedrag. Hoe vaker u stookt, hoe vaker u de schoorsteen ook zult moeten laten vegen. Wanneer u de kachel gebruikt als hoofdverwarming, is het verstandig om twee keer per jaar uw kachel te laten vegen. Wanneer u de kachel enkel af en toe aan hebt voor de sfeer is het jaarlijks vegen voldoende. Na het schoorsteenvegen is het altijd goed om te vragen hoeveel roetaanslag er uit de schoorsteen kwam. Is dit erg veel, dan is het verstandig vaker de schoorsteen te laten vegen. Als u goed volop stookt met droog hout, zal uw schoorsteen waarschijnlijk mooi schoon zijn. Maar bij het stoken met vochtig hout of als u de kachel vaak tempert, kunnen wij u adviseren om het vaker dan een keer per jaar te laten vegen.

Schakel nu een schoorsteenveger van Schoon Schoorsteenvegers in

Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw schoorsteen en het rookkanaal van de haard een goede schoonmaakbeurt krijgen. Hierdoor wordt de kans op een roetbrand verkleint en ben je ook nog eens milieubewuster bezig. Wanneer de schoorsteenveger jouw schoorsteen roetvrij maakt, zal het branden van de haard voor minder uitstoot van schadelijke stoffen zorgen. Wanneer jouw schoorsteen schoon is, hebben ook de buren geen last meer van vervelende brandgeuren en schadelijke uitstoot. Schoon Schoorsteenvegers hebben ervaring met het schoonmaken en inspecteren van verschillende soorten haarden en schoorstenen.

De voordelen van een schone haard

Ten eerste zorgt de schoorsteenveger ervoor dat jouw veiligheid in huis een stuk beter gewaarborgd wordt. Want wanneer je een vieze of verstopte schoorsteen hebt, is de kans op een brand of een koolmonoxidevergiftiging vele malen groter. Zogenaamde roetbranden kunnen hele huizen verwoesten. Dat is uiteraard iets wat je wil voorkomen, vandaar dat het slim is om jaarlijks een schoorsteenveger in te huren. En een schoonmaakbeurt of inspectie van jouw schoorsteen neemt in totaal maar een klein half uurtje in beslag. Nadat de schoorsteen weer schoon is, zorgt het automatisch voor een veel milieuvriendelijkere verbranding, dus het is ook nog een bewuste keuze om voor een schone haard te gaan!

Kies voor Schoon Achterhoek als het écht schoon moet.

Vraag nu offerte aan
  • Team van jonge professionals

  • Korte en directe communicatie

  • Jarenlange ervaring

  • Breed dienstenpakket

  • Flexibel, er is veel mogelijk in overleg

  • Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Neem vrijblijvend contact op. Wij staan voor u klaar!
  • 06 18 12 81 88

  • info@schoonachterhoek.nl

  • Vierde Broekdijk 1, 7122 JD Aalten

Vraag nu offerte aan

Uw schoorsteenveger uit de Achterhoek

Ons bedrijf is gevestigd in het mooie Aalten, maar onze naam zegt het al.. wij werken door de hele Achterhoek.

Afspraak maken of meer informatie?.

Gelieve foto's inzenden van hetgeen dat u schoon wilt hebben. Inzenden kan via WhatsApp: 06 18 12 81 88

Je bericht is succesvol verzonden. We reageren uiteraard zo snel als mogelijk.
Oeps! Er ging iets mis waardoor je bericht niet is verzonden. Probeer het nog eens.

Andere Schoon diensten.

Bekijk alle diensten

Dakgoten schoonmaken

Dakgoten weer helemaal vrij van blad en mos.

Houtwerk reinigen

Windveren, luifels of dakkapellen weer als nieuw.

Glasbewassing

Een streepvrij en glanzend resultaat.